Schade melden | Hulp en advies? Bel: 075 - 631 47 06

Extreme weersomstandigheden en verzekeringen

Extreme weersomstandigheden en verzekeringen

woensdag 19 september 2018/Categorieën: Verzekeringen

Het is iedereen duidelijk. De weersomstandigheden in Nederland veranderen. We krijgen steeds vaker met extremen te maken. Zware regenbuien, hagel en storm kunnen voor miljoenen euro’s aan schade veroorzaken. Vaak vallen dit soort schades onder de opstal- of inboedelverzekering. Maar hoe nu te werk gaan in geval van bijvoorbeeld een stormschade?

Allereerst is het handig meteen de tussenpersoon of verzekeraar te bellen om de schade te melden. In de meeste gevallen zal de verzekeraar het gehele schadeherstelproces regelen. Zij zorgen er dus voor dat reparateurs langskomen en de schade herstellen. Mocht u zelf iets gaan herstellen is een absolute aanrader vooraf foto’s of een filmpje te maken van de situatie. Fraudeurs proberen na een overstroming of storm ook andere zaken te verhalen op de verzekeraar. Door bewijsmateriaal te overleggen kunt u de verzekeraar makkelijker uitleggen wat er precies is gebeurd.

Windkracht 7

Voor de opstal- en inboedelverzekeringen geldt dat uitgekeerd wordt vanaf windkracht 7. Vaak is een eigen risico van toepassing. Ook kan het zijn dat bepaalde zaken uitgesloten zijn. Informeer dus goed wat wel en niet onder de dekking van de verzekering valt om later niet voor verrassingen te komen staan.

Auto

In geval van de autoverzekering hangt het ervan af hoe u bent verzekerd. Heeft u alleen een WA-verzekering wordt alleen de schade van de tegenpartij vergoed bij een aanrijding. Wordt uw auto meegesleurd in een overstroming is dit dus niet gedekt. Bij een beperkt casco of all-risk verzekering ligt dit anders en bent u verzekerd voor weerschade.

Twijfels over hoe u het precies heeft geregeld? Bel of mail ons nu en wij helpen u verder!

 

Verzekeringsadvies Jobing B.V.

Onze openingstijden:
ma:
di:
wo:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
do:
vr:
za:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
-Rondom de feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden gelden. Belt u dan eerst even?

  Bezoekadres:     
Maps icon
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar
T. 075 - 631 47 06
E. info@jobing.nl

Bezoek uitsluitend op afspraak

Postadres:
Postbus 1141
1700 BC Heerhugowaard

Dezelfde maatschappijen maar dan met korting!