Schade melden | Hulp en advies? Bel: 075 - 631 47 06

Vakantie geboekt, koffers gepakt. Alles voor elkaar of toch niet?

Vakantie geboekt, koffers gepakt. Alles voor elkaar of toch niet?

maandag 26 juni 2017/Categorieën: Verzekeringen

Waar de reis ook naartoe gaat dit jaar, vergeet niet een goede reisverzekering af te sluiten. Soms loopt de vakantie niet precies zoals gepland. Het is erg vervelend geconfronteerd te worden met diefstal of medische kosten tijdens de vakantie, maar nog vervelender wanneer dit bovendien niet wordt vergoed. De zoektocht naar de juiste reisverzekering begint met de vraag wat er eigenlijk verzekerd moet worden. Er is heel veel mogelijk, maar niet alles is nodig.

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is de geboden hulp in geval van noodsituaties. Denk aan een ongepland vervroegde terugreis of een ongepland langer verblijf als gevolg van ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten vaak veel tijd en geld, en zijn nergens anders gedekt.

Wat is slim? Een kortlopende of juist een doorlopende verzekering? En wat is gedekt? Sommige zorgkosten bijvoorbeeld worden vergoed onder de zorgverzekering maar in veel landen zijn de zorgkosten hoger. Deze worden dan niet vergoed onder de zorgverzekering. De reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen en dekt onder andere:

 • Ongevallen
 • Medische kosten
 • Buitengewone kosten; bijvoorbeeld de kosten om een zieke of gewonde terug te vervoeren naar Nederland
 • Bagage en reisdocumenten
 • Maar niet altijd is het volledige bedrag verzekerd. Voor een smartphone bijvoorbeeld, geldt bij meerdere verzekeraars een maximum van € 100. Dat is iets om rekening mee te houden bij het afsluiten van een reisverzekering. Bij de meeste maatschappijen is het mogelijk de phone volledig mee te verzekeren. De premie is dan wel iets hoger.

  Weeg af wat nodig is en wij vergelijken de verzekeringsmaatschappijen. Zo vinden we voor iedereen de juiste reisverzekering.

  Hier volgen nog een aantal tips:

  1. Neem het polisnummer van de reisverzekering mee en natuurlijk niet te vergeten het telefoonnummer waarop de verzekeringsmaatschappij bereikbaar is
  2. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, bewaar aankoopbonnen van al wat gekocht moet worden. Die moeten overlegd worden om voor vergoeding in aanmerking te komen
  3. Probeer een "akkoord" te krijgen van de verzekeraar VOOR de medische behandelingen te laten uitvoeren
  4. Licht de verzekeraar altijd in over een al bestaand medisch probleem voor het afsluiten van de verzekering, anders kan het betekenen dat er geen recht op vergoeding is
  5. Eventuele verloren of gestolen voorwerpen altijd binnen 24 uur aangeven bij de plaatselijke politie

  Nog geen reisverzekering geboekt voor de volgende vakantie? Neem vrijblijvend met ons contact op en daarna….. zonder zorgen op reis!

  Verzekeringsadvies Jobing B.V.

  Onze openingstijden:
  ma:
  di:
  wo:
  9:00 - 17:00 uur
  9:00 - 17:00 uur
  9:00 - 17:00 uur
  do:
  vr:
  za:
  9:00 - 17:00 uur
  9:00 - 17:00 uur
  -  Rondom de feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden gelden. Belt u dan eerst even?

    Bezoekadres:     
  Maps icon
  Jan Ligthartstraat 1
  1817 MR Alkmaar
  T. 075 - 631 47 06
  E. info@jobing.nl

  Bezoek uitsluitend op afspraak

  Postadres:
  Postbus 1141
  1700 BC Heerhugowaard

  Dezelfde maatschappijen maar dan met korting!